especies per a menjadors escolars barcelona

3 espècies saludables que faran una festa en els teus plats

3 espècies molt beneficioses que formen part indispensable d’una alimentació saludable com la que servim als menjadors escolars. Felices festes saboroses!

Les espècies realcen el sabor dels aliments; Les seves virtuts culinàries fan que els aliments siguin més desitjables i alhora més profitosos per les seves propietats digestives, antioxidants, antisèptiques i metabòliques.

Hi ha moltes espècies, de diferents orígens i amb diferent sabor, que són molt beneficioses i formen part indispensable d’una alimentació saludable com la que servim als menjadors escolars. En aquesta oportunitat, destaquem les bondats de tres valuoses espècies que no han de faltar en la cuina.

  • El color de la cúrcuma

La cúrcuma és una espècia de sabor agre i una olor que evoca una mica de la taronja i el gingebre. La seva presentació habitual és en pols color groc mostassa que s’utilitza com a colorant i que a més li aporta aroma i sabor als plats. A més, té moltes propietats i beneficis per a la salut: prevé el dipòsit de colesterol en les artèries, redueix el risc de arteriosclerosis, protegeix el cor, facilita la digestió, evita els gasos, permet el buidatge del fetge i la vesícula i alleuja símptomes i dolències de l’artritis.

  • La dolçor de la canyella

La canyella és una espècia molt apreciada en la cuina i rebosteria pel seu particular sabor dolç. Pot ser utilitzada en branques o en pols per assaborir postres, cremes i cereals. En una infusió, la canyella és ideal per sadollar si es vol baixar de pes. També ajuda a controlar els nivells de glucosa en sang, és un potent anticoagulant, afavoreix la circulació sanguínia i té importants propietats antibacterianes, antiespasmòdiques i antiinflamatòries.

  • L’aroma del comí

Aquesta espècia en forma de diminutes llavors de color marró, de forta aroma i sabor acre, es pot trobar més comunament en forma de gra o pols mòlta. Es fa servir tradicionalment com a condiment d’arrossos, vegetals, pastes i sopes.  El comí té valuoses propietats digestives i a més és considerat un antimicòtic natural molt eficaç.

Recepta fàcil i saludable: Compota de poma amb canyella

recepta de Compota de poma amb canyella

Servim aquesta recepta als nostres comensals de menjadors escolars i residències geriàtriques.

Ingredients:

  • 3 Pomes
  • 3 cullerades de mel
  • 1 canyella en brut

Preparació:

Pelar i trossejar les pomes, després posar-les en una olla amb aigua al foc juntament amb la mel i la canyella. Tapar i deixar bullir. Després de bullir, deixar cuinar durant 30 minuts i aixafar amb l’ajuda d’una forquilla.

Es pot menjar sola, untar en torrades o usar en preparacions calentes com a pollastre al forn.