Tot l’any servim sopes de temporada als nostres comensals de menjadors escolars i residències geriàtriques. A continuació destaquem tots els beneficis d’aquest plat.
La sopa és un dels aliments tradicionals més populars i consumits a tot el món pel seu sabor, versatilitat i adaptabilitat a cada temporada. A l’hivern poden reconfortar i, fins i tot, ajudar a alleujar catarros; mentre que a l’estiu poden hidratar i refrescar com, per exemple, el cas del gaspatxo.
Encara que són populars com a acompanyament, les sopes també poden ser un menjar complet i amb molts beneficis nutricionals. Un plat de sopa que inclogui llegums com els cigrons; verdures i hortalisses com el cabdell i els moniatos; cereals com l’arròs i la pasta, i a més carn o pollastre, pot convertir-se perfectament en un plat únic, acompanyat d’una fruita i aigua. Com veieu, a la nostra empresa de Càtering a prop de Barcelona cuinem moltes receptes de sopes per als nostres comensals de menjadors escolars i residències geriàtriques.
Avantatges d’una sopa completa
1/ Preparació fàcil, ràpida i variada
Les sopes completes es poden preparar amb qualsevol tipus d’ingredients com a verdures, peix, carns, ou, fideus, vegetals o arròs. A més la seva preparació és senzilla i només triga el que comporta trossejar els ingredients i el temps de cocció.
2/ Nutritives i de fàcil digestió
La seva base principal és l’aigua, per això són hidratants i una valuosa font de nutrients, proteïnes, vitamines i minerals; que les converteix en un plat ideal de fàcil digestió per a nens i majors.
3/ Saciants i de baix contingut calòric
Les sopes es preparen a base d’aigua i a més d’hidratants generen una sensació de sacietat. Segons els ingredients que afegim, pot ser un plat baix en calories.
4/ Sopes completes, saludables i segures
El procés de cocció de les sopes elimina microbis i bacteris així com qualsevol possibilitat de contreure malalties transmeses a través d’aliments.
5/ Millora els símptomes gripals
Tal com dirien les àvies, una bona sopa de pollastre ajuda a curar els refredats. I així ho confirmen nombrosos estudis científics que mostren que la reconfortant sopa de pollastre té propietats curatives, descongestionants i antiinflamatòries així com la hidratació precisa per a combatre un estat gripal.
Recepta: Sopa completa amb carn
Ingredients (per a 4 persones):
- 200 g de carn magra trossejada
- 150 g de carabassa
- 1 pastanaga
- 2 branques d’api
- 100 g d’arròs
- All i julivert finament picats
- Sal i pebre al gust
Preparació:
Bullir la carn en abundant aigua i després afegir les verdures tallades. Afegir l’arròs, l’all, el julivert i una miqueta de sal. Cuinar semi-tapat a foc mitjà durant 15 minuts. Ruixar el pebre recentment mòlt. Després de rectificar la quantitat de líquid i la sal, acompanyar amb una llesca de pa torrat i a gaudir!