catering Barcelona sopa per a residencies geriatriques

Tots els beneficis de la sopa com a plat principal

Tot l’any servim sopes de temporada als nostres comensals de menjadors escolars i residències geriàtriques. A continuació destaquem tots els beneficis d’aquest plat.

La sopa és un dels aliments tradicionals més populars i consumits a tot el món pel seu sabor, versatilitat i adaptabilitat a cada temporada. A l’hivern poden reconfortar i, fins i tot, ajudar a alleujar catarros; mentre que a l’estiu poden hidratar i refrescar com, per exemple, el cas del gaspatxo.

Encara que són populars com a acompanyament, les sopes també poden ser un menjar complet i amb molts beneficis nutricionals. Un plat de sopa que inclogui llegums com els cigrons; verdures i hortalisses com el cabdell i els moniatos; cereals com l’arròs i la pasta, i a més carn o pollastre, pot convertir-se perfectament en un plat únic, acompanyat d’una fruita i aigua. Com veieu, a la nostra empresa de Càtering a prop de Barcelona cuinem moltes receptes de sopes per als nostres comensals de menjadors escolars i residències geriàtriques.

Avantatges d’una sopa completa

1/ Preparació fàcil, ràpida i variada

Les sopes completes es poden preparar amb qualsevol tipus d’ingredients com a verdures, peix, carns, ou, fideus, vegetals o arròs. A més la seva preparació és senzilla i només triga el que comporta trossejar els ingredients i el temps de cocció.

2/ Nutritives i de fàcil digestió

La seva base principal és l’aigua, per això són hidratants i una valuosa font de nutrients, proteïnes, vitamines i minerals; que les converteix en un plat ideal de fàcil digestió per a nens i majors.

3/ Saciants i de baix contingut calòric

Les sopes es preparen a base d’aigua i a més d’hidratants generen una sensació de sacietat. Segons els ingredients que afegim, pot ser un plat baix en calories.

4/ Sopes completes, saludables i segures

El procés de cocció de les sopes elimina microbis i bacteris així com qualsevol possibilitat de contreure malalties transmeses a través d’aliments.

5/  Millora els símptomes gripals

Tal com dirien les àvies, una bona sopa de pollastre ajuda a curar els refredats. I així ho confirmen nombrosos estudis científics que mostren que la reconfortant sopa de pollastre té propietats curatives, descongestionants i antiinflamatòries així com la hidratació precisa per a combatre un estat gripal.

Recepta: Sopa completa amb carn

Recepta: Sopa completa amb carn per a menjadors escolars

Ingredients (per a 4 persones):

  • 200 g de carn magra trossejada
  • 150 g de carabassa
  • 1 pastanaga
  • 2 branques d’api
  • 100 g d’arròs
  • All i julivert finament picats
  • Sal i pebre al gust

Preparació:

Bullir la carn en abundant aigua i després afegir les verdures tallades. Afegir l’arròs, l’all, el julivert i una miqueta de sal. Cuinar semi-tapat a foc mitjà durant 15 minuts. Ruixar el pebre recentment mòlt. Després de rectificar la quantitat de líquid i la sal, acompanyar amb una llesca de pa torrat i a gaudir!