En els nostres menús de càtering que servim als menjadors escolars i casals d’estiu sovint integrem la quinoa, un aliment mil·lenari adaptat a l’alimentació d’avui.
La quinoa és un pseudocereal amb un valor nutricional excepcional que la fa superior a altres grans i cereals; fins al punt de ser catalogada com un “súper aliment” o fins i tot “l’aliment del futur”. Encara que els seus avantatges eren ben coneguts per les antigues civilitzacions andines com Els Inques; recentment el seu ús s’ha estès a nivell mundial.
10 increïbles beneficis de consumir quinoa
- El seu alt contingut en fibra propicia una excel·lent digestió i prevé el restrenyiment.
- A més d’aportar carbohidrats complexos, té un elevat nivell de proteïnes d’alta qualitat, convertint-se en un dels aliments més complets.
- Gràcies al baix índex glucèmic, ajuda a controlar els nivells de sucre en sang i brinda una major sensació de sacietat.
- Conté un tipus de greix molt saludable, que manté el colesterol baix control i prevé problemes cardiovasculars.
- La seva gran quantitat de flavonoides la converteixen en un potent antioxidant que promou la depuració de l’organisme.
- És una gran font d’energia ideal per a esportistes, ajudant a més a tonificar el múscul i recuperar-se de l’exercici físic.
- Està lliure de gluten de manera natural, així que és perfecta per a persones celíaques o que segueixen una dieta sense TACC.
- El magnesi present en la quinoa contribueix a relaxar les parets dels vasos sanguinis, reduint la pressió arterial i les migranyes.
- Les infusions amb quinoa negra són un excel·lent relaxant natural que poden regular l’estrès i disminuir la depressió.
- La quinoa té un deliciós sabor que donarà un toc especial a les receptes tant dolces com salades.
Recepta fàcil: Amanida de quinoa i alvocat
Aquesta recepta constitueix un entrant equilibrat perfecte per als menús dels menjadors escolars i dels casals d’estiu.
Ingredients:
- 1 tassa de quinoa
- 1 cogombre
- 2 tomàquets
- 1/2 ceba
- 1/2 tassa de julivert
- 1 alvocat
- olives verdes
- Suc fresc de llimona
- Oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
Preparació
Cuinar la quinoa amb dues tasses d’aigua a foc alt. Quan bulli, tapar i cuinar a foc lent durant 15 minuts. Escórrer i reservar fins que refresqui.
Trossejar els tomàquets i el cogombre, tallar en juliana la ceba i picar finament el julivert. Barrejar-los després en un bol juntament amb la quinoa i les olives verdes. Salpebrar i amanir al gust amb la llimona i l’oli d’oliva. Es serveix amb les rodanxes d’alvocat de decoració.