Fruites de tardor als menjadors escolars

Fruites de tardor als menjadors escolars

L’arribada de la tardor pot ser molt bonica, així que per què no aprofitar els seus colors a la taula dels menjadors escolars?

Els colors vermellosos i daurats s’apoderen dels arbres i les fulles comencen a omplir els carrers. El canvi d’estació fa necessari que enfortim les defenses de l’organisme per prevenir els refredats i altres afeccions comuns d’aquesta temporada. La millor (i més rica) forma de fer-ho és reforçant la dieta amb les fruites pròpies de tardor, que a més d’accessibles, fresques i riques en nutrients, són la font ideal d’antioxidants i vitamines que el cos necessita. A la nostra empresa de càtering a Barcelona servim les millors fruites per al teu menú de tardor.

Figues

Les figues són fruits mil·lenaris de polpa suau amb un sabor dolç molt intens. Des de temps ancestrals, s’assequen les seves llavors per obtenir una fruita seca condensant el valor nutritiu de les figues fresques.

Les figues aporten importants minerals com magnesi, ferro, coure, potassi i calci; així com les vitamines antioxidants A, E i K que afavoreixen la salut i el benestar físic. Són també reconeguts laxants naturals i contenen probiòtics que beneficien la flora intestinal.

Raïms

raims menjadors escolars

Els raïms que servim als menjadors escolars són rics en substàncies que exerceixen un efecte protector sobre la salut i que es troben principalment en la seva pell i llavors, per la qual cosa es recomana menjar-les al natural per aprofitar les seves meravelloses propietats. Són un eficaç antioxidant, antiinflamatori, anticancerígen, diürètic i depuratiu.

Prunes

Les prunes són fruites especialment riques en vitamina A, C i E que li donen d’un gran poder antioxidant. Són també font d’importants minerals com el potassi, ferro, fòsfor, magnesi i calci, tan necessaris per enfortir el sistema immunològic. Aporten molta energia i un alt contingut en fibra, i menjar-les en dejú és la millor forma d’aprofitar totalment totes les seves propietats laxants i digestives.

Berenar de tardor:  Bescuit de figues i prunesBescuit de figues i prunes

Ingredients:

 • 200 g de farina de blat
 • 1 i ½ culleradeta de llevat
 • ¾ culleradeta de sal
 • 200 g de mantega
 • 250 g de sucre
 • 3 ous
 • 3 prunes vermelles
 • 3 figues
 • 1 cullerada de suc de llimona
 • Canyella en pols i sucre per escampar

Preparació:

 1. Engreixar prèviament un motlle amb mantega i escampar amb farina. Pre escalfar el forn a 180º C.
 2. Barrejar en un bol la farina, el llevat i la sal. A part, batre la mantega amb el sucre fins que la mescla estigui cremosa.
 3. Incorporar els ous d’un en un i barrejar bé.
 4. Després mesclar amb la farina i abocar la preparació en el motlle.
 5. Col·locar damunt les prunes i les figues tallades a la meitat i agregar sucre, canyella i suc de llimona.
 6. Posar al forn per 45 minuts fins que el bescuit estigui daurat.