Refrescants i saludables, els sorbets són les postres perfectes de l’estiu. Per això estan al menú dels casals d’estiu, centres de dia i residències geriàtriques.
Els sorbet son les postres ideals per a climes càlids. Es tracta d’una espècie de gelat però més saludable i refrescant, ja que estan fets amb força d’aigua i a diferència dels gelats tradicionals no contenen greixos de cap tipus, ni ous, ni làctics.
Divertits i refrescants
Normalment, el ingredient principal dels sorbets són les polpes de fruites portades a congelació en el congelador. El resultat és un granissat ple de sabor i frescor, sa i apte per a totes les edats i dietes. Energètics i refrescants, també hidraten, faciliten la digestió i generen una sensació agradable en assaborir-los. Fins i tot, es poden usar entre menjars per netejar el paladar i reduir el sabor d’un plat abans de passar al següent.
Sorbets lleugers i saludables
Els sorbets no només són refrescants, són les postres digestives ideals per després d’un ric menjar estiuenc, amb totes les vitamines, minerals, fibra i aigua que aporta la fruita. Per aprofitar al màxim aquest efecte, es poden aromatitzar els sorbets amb infusions d’herbes com a menta i camamilla. No requereixen conservants, saboritzants ni estabilitzants.
Fàcils de preparar a casa… o en càtering
Durant l’estiu, els sorbets estan al menú dels casals d’estiu, centres de dia i residències geriàtriques. Fer un sorbet és molt senzill i l’únic equipament necessari és el teu propi congelador. En principi es pot usar qualsevol fruita, i amb una mica de creativitat, qualsevol combinació és possible. Es pot jugar amb les fruites més conegudes, fins i tot, a amb les més exòtiques. També es pot decidir la consistència desitjada: més temps en el congelador si es vol més espès i granissat… o menys temps per a un sorbet més suau que fins i tot es pot prendre amb palleta o cullereta.
Recepta fàcil: Sorbet casolà de nectarina
Ingredients
- 4 tasses de trossos congelats de nectarina madura
- Suc d’una llimona
- Almívar al gust (aigua i sucre a parts iguals)
Preparació
Afegir a la liquadora la fruita congelada, el suc de llimona i endolcir al gust amb l’almívar. Liquar tot fins que es formi un puré. Distribuir la mescla en envasos individuals i congelar almenys 3 hores, removent de tant en tant. Es pot decorar amb fulles de menta!