verdures de primavera

Quatre verdures de temporada que et poden sorprendre

A continuació presentem quatre verdures de primavera que integrem a les nostres receptes per als nostres comensals de menjadors escolars.

Consumir fruites i verdures de temporada no només té un impacte ecològic important (s’usen menys recursos i s’afavoreix la producció local), sinó que permet al nostre cos descansar dels aliments processats i químics que es necessiten per a conrear un producte fora de temporada. Les verdures de temporada o d’estació són fresques, naturals i tenen un sabor molt millor perquè van créixer en el clima ideal que necessiten.

Per sort, abril porta amb si verdures molt riques i increïblement saludables servides als menjadors escolars, que transformaran el menú de primavera en un paradís verd.

Carxofes

recepta cuina col.lectiva amb carxofa

La carxofa és una hortalissa verda o estatge que es pot cuinar de molt diverses formes (fins i tot crua!). Està carregada de vitamines, minerals i antioxidants. Entre les seves bondats i beneficis destaquen les seves propietats diürètiques que afavoreixen l’eliminació de toxines. El consum de carxofes ajuda el procés digestiu, prevenint molèsties, dolors i la desagradable distensió abdominal. Alleuja també malalties causades per l’àcid úric, el reuma i els càlculs biliars.

Espàrrecs

esparrecs par als menjadors escolars

Els espàrrecs són les tiges d’una planta que pertany al grup de la ceba i el porro, encara que tenen diferent forma i un sabor més suau. Blancs o verds, són molt nutritius, beneficiosos i medicinals, ja que són una rica font de vitamines, fibra i àcid fòlic. No tenen sodi natural, són diürètics i ajuden a regular el trànsit intestinal. Pel seu contingut de betacaròten, actuen com a antioxidants que protegeixen i beneficien la salut de la pell. L’àcid fòlic present en els espàrrecs és beneficiós per al cervell, afavoreix el somni, combat l’insomni i calma la depressió.

Cols de Brussel·les

Aquestes hortalisses de sabor fort, una mica amarg, pertanyen a la família de la col i del bròquil (de fet, són com a cols en miniatura). Les cols de Brussel·les són una poderosa font de vitamines A, C i E, flavonoides, i de minerals com el manganès, que li confereixen un gran poder antioxidant. Protegeixen la flora intestinal i l’estómac de bacteris i infeccions. El seu gran contingut de calci afavoreix la densitat òssia i la salut dental. I, per si no fos prou, s’estan realitzant estudis per a demostrar que aquests poderosos repollits consumits amb freqüència, també poden ser el remei amb els molestos problemes de roncs.

Endívies

Les endívies són verdures lleugeres, amb una textura fina i un sabor lleugerament amarg que es pot combinar molt bé en la cuina. Són font important de vitamina A (betacaròten), vitamina C i àcid fòlic. Tenen un baix contingut calòric i un alt contingut en fibra, que ajuda a millorar el trànsit intestinal i contribueix a més a regular els nivells de sucre en sang. Gràcies a la presència de substàncies amb propietats anti inflamatòries, el consum d’endívies ajuda a alleujar els símptomes de malalties com l’artritis. Gràcies al seu contingut de tanins, flavonoides i fito-compostos com la intibina, ajuden a protegir l’organisme de malalties degeneratives.

Recepta fàcil: Sopa liquada d’espàrrecs

Sovint servim aquesta recepta que cuina el nostre servei de càtering a les empreses.

Recepta fàcil: Sopa liquada d'espàrrecs

Ingredients

  • 1 manoll d’espàrrecs verds
  • ½ ceba
  • 1 patata gran
  • 1/2 litre de brou de verdures
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust

Preparació

Trossejar i rentar els espàrrecs. Pelar i tallar la ceba finament i les patates en trossos petits. Sofregir la ceba en una olla amb una miqueta d’oli d’oliva, quan estigui marcida, s’agreguen els espàrrecs i les patates i se sofregeixen per uns minuts. Després abocar el brou de verdures i coure a foc lent fins a les verdures estiguin llestes. Retirar del foc i salpebrar al gust. Quan refresqui una mica, liquar tot. Servir la crema en cada plat amb alguns crostes de pa, i a gaudir!