A l’hivern, també necessitem fruites!

Les fruites de temporada estan plenes de vitamines. Per això servim fruites cada setmana als menjadors escolars, fins i tot a l’hivern.

A vegades es pot cometre l’error d’associar el consum de fruites amb el clima càlid. Encara que és cert que la calor exigeix més hidratació; també a l’hivern les fruites són la millor font d’hidratació, vitamines i minerals per a enfortir el sistema immune i ajudar a evitar els refredats i grips hivernals. Per això servim fruites d’hivern cada setmana als menjadors escolars.

Destaquem algunes de fruites de temporada que estan en el seu millor moment aquests mesos, carregades d’aigua, fibra i sabor amb totes aquestes propietats i beneficis que les fan perfectes per a incloure en la dieta hivernal saludable:

Taronges, mandarines, clementines i aranges

Consumir una fruita cítrica per dia proporciona la vitamina C que es necessita per a reforçar el sistema immunològic i protegir l’organisme de malalties. Els cítrics són potents antioxidants per la seva aportació en vitamina A, B1, B2 i B9 i E; i de minerals com el calci, fòsfor, magnesi i potassi que afavoreixen el sistema nerviós. La seva gran quantitat de fibra també beneficia el sistema digestiu.

Pomes

La poma és una fruita d’hivern extraordinària composta de fibra soluble que facilita l’eliminació de toxines; àcids orgànics que refresquen la flora intestinal; molta vitamina C i minerals que ajuden a prevenir l’osteoporosi.

Kiwis i peres

El kiwi és molt saludable i nutritiu. És un antioxidant poderós per la gran quantitat de vitamines C i E que aporta. També és ric en fibra soluble i fibra insoluble que afavoreix el trànsit intestinal. D’altra banda, les peres són aperitius beneficiosos, molt hidratants i depuratius. El seu alt contingut en lignans millora el funcionament del sistema immunològic, ajuda a prevenir malalties cardiovasculars, i com és rica en vitamina C, afavoreix l’absorció del ferro.

………………………………………………………………………………………..

Recepta: Bowl de fruites d’hivern amb iogurt i mel

Recepta: Bowl de fruites d'hivern amb iogurt i mel menjadors escolars

Ingredients
  • 1 kiwi en rodanxes
  • 2 mandarines
  • 1 pera
  • 1 poma
  • Suc de dues taronges
  • Mel al gust (opcional)
  • Iogurt natural (opcional)
Preparació

Pelar i tallar les fruites (la poma i la pera a l’últim perquè no s’oxidin).

Col·locar totes les fruites en un bowl mitjà, barrejar una mica i banyar-les amb el suc de taronja. Si prefereixes pots afegir el iogurt natural i la mel al gust com topping. Gaudeix la teva amanida hivernal de fruites!