Fruits del Bosc per menjadors centres de dia

Fruits del Bosc: Estiu fresc!

Quan torna l’estiu, és temporada de fruits del bosc que servim als centres de dia i casals d’estiu.

Les fruites o fruits del bosc són tan versàtils que poden menjar-se simplement com a fruites o forma de postres, gelats, infusions, iogurts i melmelades; o fins i tot com a ingredient d’amanides, sopes, salses o com a acompanyament de plats principals. Els també anomenats “fruits vermells” es recol·lecten principalment a l’estiu, quan aconsegueixen la maduresa ideal per a la seva degustació.

És precisament aquest color vermell característic de fruits del bosc com a maduixes, cireres i gerds; que indica la presència d’agents naturals antioxidants que contraresten l’efecte nociu dels radicals lliures; prevenint l’envelliment del cos. Aquest estiu és la temporada ideal per a aprofitar les seves característiques i beneficis. per això servim fruits del bosc als nostres clients de centres de dia i casals d’estiu.

Maduixa, la reina del bosc

Les maduixes són exquisides, molt nutritives i les preferides de molts. A Espanya, la maduixa camarosa (gran, brillant, molt ferma, amb gran aroma i sabor) és la més conreada per la seva alta qualitat; encara que actualment hi ha moltes varietats de maduixes i maduixots.

La maduixa és tan rica en vitamina C que consumir una tassa d’aquest fruit vermell aporta fins i tot més del requeriment diari. També conté calci, manganès, potassi, ferro, vitamina A, vitamina B6 i vitamina K, així com una gran quantitat d’àcid fòlic, per la qual cosa el seu consum regular s’aconsella durant l’embaràs.  Un altre important benefici de les maduixes és la seva aportació en àcids grassos Omega 3, que inhibeix el colesterol dolent. A més de poderosos efectes antioxidants, antiinflamatoris i anticoagulants, el consum de maduixes és un excel·lent complement de la cura dental i la salut de les genives.

Gerd, un equilibri magenta

catring menjadors escolars barcelona

El gerd sobresurt entre els fruits del bosc per tenir un alt contingut en fibra i molt poc valor calòric, realitzant una aportació nutricional equilibrada i saludable, ja que al seu torn aquest fruit de tonalitat magenta conté antioxidants, vitamines i minerals beneficiosos per a la salut. El seu alt contingut en vitamina C i àcid fòlic enforteixen el sistema immunològic, mentre la presència de minerals aporta beneficis per a la salut cardiovascular.

Cirera, la perla ‘antiedat’

rectpes amb gerdes per a centres de diaLes cireres que servim tota la temporada d’estiu els centres de dia poden ser dolces, àcides o mixtes; i a més de tenir totes les bondats pròpies dels fruits vermells, destaquen especialment per les seves propietats antioxidants, depuratives, diürètiques i remineralitzants, gràcies al seu contingut en aigua i potassi. Les cireres també són una important font natural de melatonina, la hormona que regula el cicle de somni.

Les cireres es consideren aliades “anti edat” ja que ajuden a mantenir el pes, combatre la cel·lulitis, prevenir l’aparició de taques i arrugues i millorar l’aparença de la pell, ungles i cabell.

Recepta fàcil: Festa de iogurt amb fruits del bosc

Recepta fàcil: iogurt amb fruits del bosc

Als nostres joves comensals de casals d’estiu li agradan aquesta recepta fresca i deliciosa.
Ingredients:
  • 150 g de gerds
  • 150 g de maduixes trossejades
  • 250 g de iogurt natural
  • 30 g de nous picades
  • 30 g de flocs de civada integral
  • Mel al gust per a endolcir
Preparació:

Barrejar les nous, els flocs de civada i la mel formant una granola. En un bol petit, col·locar una capa generosa de iogurt, seguida per una capa de maduixes i gerds, i després una mica de granola. Continuar intercalant les capes fins a copar el bol.