carabassa menjadors escolars

La Carabassa: Molt més que decoració!

La carabassa, fruita de tardor es pot preparar en una infinitat de receptes i té valuoses propietats nutricionals. Per això ho servim als nostres comensals dels menjadors escolars.

La carabassa és una hortalissa de temporada reconeguda a tot el món com a símbol de la celebració de la Nit de Bruixes o Halloween; però, molt més que un element decoratiu, aquest fruit ataronjat tan típic de la tardor es pot aprofitar molt bé per preparar una infinitat de plats amb el seu agradable sabor dolç i valuoses propietats nutricionals.

Propietats i beneficis de la carabassa

–              La carabassa conté molta aigua i molt poques calories, per la qual cosa permet sadollar l’apetit fàcilment i de forma saludable.

–              El seu consum afavoreix el trànsit intestinal prevenint el restrenyiment, gràcies a l’alt contingut en fibra.

–              Té carbohidrats complexos que subministren vitamines i minerals.

–              Conté beta-carotens que li aporten el seu característic color ataronjat i que l’organisme transforma en vitamina A, complint una poderosa funció antioxidant i reforçant el sistema immunològic cel·lular.

–              La ingesta de carabassa millora la tolerància a la glucosa i contribueix a augmentar els nivells d’insulina en sang.

–              A l’hora de cuinar, aquest versàtil aliment ofereix infinitat de possibilitats: És ideal rostida o al forn, saltejada o al vapor, en sopes, cremes, amanides i purés.

La carabassa en la cuina

La carbassa, que ens agrada servir als menjadors escolars, és una hortalissa aprofitable al màxim. Les seves flors, crues o cuites, són un ingredient gastronòmic per realitzar una infinitat de guisats. La polpa es cuina, fins i tot amb la pell per conservar millor els seus nutrients. Les llavors torrades i mòltes són un deliciós snack i fins i tot, les closques es tallen per fer llanternes i atuells.

Sense dubte, la carbassa és una de les millors opcions a la tardor, per aportar color a les receptes.

Recepta fàcil: Crema de carabassa i pastanaga

recepta de sopa de carabassa

Ingredients

  • 300 grams de carabassa
  • 150 grams de pastanaga
  • 1 ceba
  • 4 dents d’all
  • 1/2 litre de brou de pollastre
  • 1 culleradeta de curri en pols
  • Surt i pebre al gust
  • 1/4 tassa crema de llet

Preparació

  1. Picar en trossos petits la ceba, la carabassa i la pastanaga.
  2. Sofregir la ceba fins a daurar i agregar l’all triturat. Afegir les verdures i remoure de tant en tant per 4 minuts.
  3. Afegir el brou de pollastre i cuinar fins que estovin les verdures.
  4. Quan estiguin cuites, liquar tot fins a tenir la textura d’una crema i es col·loca de nou en la casserola a foc baix.
  5. Afegir el curri, la sal i el pebre, removent molt bé. Després agregar la crema de llet. Barrejar bé i deixar coure uns minuts més.
  6. Servir en una cassola, amb un polsim d’herbes fresques finament picades i alguns crostons per decorar.