peix blau que servim al notre servei de catering a Barcelona

3 raons per menjar peix blau aquest estiu

La nostra empresa serveix sovint peix blau als menjadors escolars, restaurants d’empreses i residències geriàtriques. A continuació detallarem tots els seus beneficis.

Ja arriba l’estiu, i amb ell, l’oportunitat perfecta per gaudir de les bondats de la gastronomia mediterrània durant aquesta estació càlida. Un bon exemple són els peixos blaus com a aladrocs i sardines. A més de ser deliciosos i saludables, aquests peixos han anat guanyant punts en les preferències culinàries dels espanyols.

Els peixos blaus són fantàstics aliats nutricionals i s’anomenen també peixos “grassos” perquè tenen més d’un 5% de greix en els seus músculs.

Per què consumir peix blau?

Aquests peixos són rics en àcids grassos essencials que el cos humà necessita però que no pot sintetitzar per si mateix i cal aportar-los mitjançant la dieta. Aquí van tres importants motius per aprofitar-los:

  1. Controlen el colesterol: El peix blau és font d’àcids grassos poliinsaturats i Omega 3, que ajuden a controlar el nivell de colesterol sanguini. Al reduir el nivell de colesterol a les artèries, ajuden a prevenir la hipertensió, infarts, l’arítmia cardíaca. Es recomana la ingesta de peix blau dues vegades per setmana.
  2. Font de potassi, calci i sodi: Tenen a més un alt contingut en potassi i sodi que afavoreixen l’alleujament de les molestes enrampades musculars. La seva espina és rica en calci i com és molt fina, es poden menjar aquests peixos sencers sense dificultat.
  3. Accessibles i pràctics: es poden aconseguir a bon preu i són molt versàtils a la cuina: poden preparar-se al forn, arrebossats o a la planxa. En el procés de cocció les seves espines s’estoven, per la qual cosa es pot menjar el peix sense retirar-les i gaudir encara més de la seva aportació en calci.

Recepta del mes: seitons en adob

Una recepta blava com el mar a l’estiu que servim als nostres comensals dels menjadors escolars!

seitons en adob, recepta per menjadors escolars

Ingredients:

  • Aladrocs frescos i nets
  • All
  • Pebre dolç
  • Vinagre
  • Aigua (mateixa quantitat que vinagre)
  • Sal
  • Farina
  •  Oli

Preparació:

  1. Picar els alls ben fins
  2. Barrejar en un bol la sal, el vinagre, l’aigua, el pebre i els alls picats
  3. Posar els aladrocs oberts en papallona en una safata i cobrir amb la mescla anterior
  4. Deixar adobar durant 3 hores i després escórrer-los i assecar-los amb paper de cuina
  5. Enfarinar els aladrocs i fregir

Bon profit!