Fruites i verdures de primavera

Fruites i verdures de primavera

La primavera és un festival de fruites i verdures refrescants que servim als menjadors escolars.

La primavera és una de les millors èpoques de l’any per cuidar el nostre cos amb una alimentació variada i equilibrada, ja que és la època on abunden els colors a la naturalesa. És un festival de fruites i verdures riques i sanes! Cal tenir en compte la necessitat de mantenir el cos ben hidratat per l’augment de les temperatures. És el millor moment per fer la tasca d’explorar els beneficis dels ingredients de temporada que es poden utilitzar per preparar plats rics, saludables i hidratants.

Aigua de maig, pa per a tot l’any

Aquestes són algunes de les fruites i verdures que podem trobar aquesta temporada; que a més, tenen un alt percentatge d’aigua, un sabor deliciós i enriqueixen les nostres receptes traient-nos la set i refrescant-nos el paladar:

Cogombre: Està compost per un 95% d’aigua! És l’aliment hidratant per excel·lència.

Meló: No es queda enrere amb un 90% d’aigua. Amb un alt contingut en potassi, necessari per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós, per a l’activitat muscular normal i intervé en el balanç d’aigua dins i fora de la cèl·lula.

Síndria: Molta aigua, zero greixos, poques calories… dolça i reconfortant!

Tomàquet: Amb un 94% d’aigua, és perfecte per fer menjars més salats i al mateix temps, refrescants

Recepta fàcil: Un gaspatxo per hidratar-se

El gaspatxo és una sopa freda d’origen espanyol, encara que avui dia és un plat tradicional de les estacions càlides en tots els països mediterranis. El seu intens sabor, color i efecte refrescant, el converteixen en la sopa ideal de primavera. La variant més popular és el gaspatxo andalús, amb tomàquets, oli, pebrot, all i pa.

recepta del gaspatxo que servim als menjadors escolars

Aquesta és una recepta senzilla del gaspatxo que servim als menjadors escolars. Et treurà la set i t’aportarà molts nutrients:

INGREDIENTS:

  • 30g Ceba
  • 160g Tomàquet
  • 30g Pebrots
  • 40g Cogombres
  • 20g Pa sec o dur
  • 5ml Oli d’oliva
  • ½ All
  • Sal
  • Vinagre

PREPARACIÓ:

  1. Netejar i desinfectar tots els ingredients
  2. Afegir a una batedora i triturar fins a aconseguir la textura desitjada
  3. Bon profit!