Incloure més carns blanques, reduir les carns vermelles

Les carns blanques que servim als nostres menús de càtering, són excel·lents aliades d’una alimentació saludable.

Per què incloure més carns blanques i reduir les carns vermelles de la teva dieta?

Es considera carn blanca tota aquella que no prové de mamífers. És fàcil de reconèixer-la perquè té un color menys vermellós; els exemples més comuns de carns blanques són les aus (pollastre, gall dindi, ànec). En aquesta definició hi ha algunes excepcions: Per exemple la carn de conill es considera com a blanca malgrat provenir d’un mamífer; i la carn d’estruç es considera com a vermella malgrat ser un au.

Beneficis de les carns blanques

A més de la diferència òbvia de color, la carn blanca també es diferencia de la carn vermella per la seva aportació nutricional. La carn blanca té un baix contingut de greix, menys d’un 10%. Al mateix temps, són una excel·lent font de proteïnes, vitamina B, ferro, zinc i fòsfor.

És precisament el seu baix contingut de greixos i el seu alt contingut en proteïnes d’alt valor biològic (contenen tots els aminoàcids essencials), la qual cosa converteix a les carns blanques en excel·lents aliades d’una alimentació saludable. La Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) recomana consumir entre 3 i 4 racions de carns blanques a la setmana. De fet, només es recomana consumir carn vermella de manera ocasional unes 3 vegades per mes. La nostra empresa de càtering inclou carns blanques als menús dels seus clients: menjadors escolars, empreses i residències geriàtriques.

No obstant això, recorda que les proteïnes d’origen vegetal són de gran qualitat nutricional i molt més sostenibles per al medi ambient. Però si esculls incloure carn a la teva alimentació, millor que sigui blanca!

Recepta fàcil: Pollastre a la pinya

Pollastre a la pinya per als menjadors escolars

Ingredients:

  • 1 pit de pollastre
  • 200ml llet
  • ½ ceba
  • 30g pinya en el seu suc
  • ½ c/p farina de blat
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

Marquem el pit de pollastre a la planxa i reservem. Tallem la ceba en juliana, i la sofregim en una paella amb una mica d’oli. Un cop la tenim transparent, afegim la llet, la pinya i una pols de farina de blat, i portem a ebullició. Un cop arriba a ebullició, afegim el pit de pollastre que teníem reservat i deixem coure durant 10-15 minuts. Servim i bon profit!