Quina calor! A l’esbarjo com al menjador escolar, els nens han d’hidratar-se. Existeixen receptes per passar bé l’estiu.
L’estiu és una època per jugar, passejar i fer un munt d’activitats a l’aire lliure. Però també és important recordar que quan les temperatures pugen i la calor estreny, cal estar molt al pendent de la hidratació. Especialment els nens que són molt actius i practiquen jocs i esports a l’escola, han de beure abundant aigua i consumir aliments que tinguin molt líquid en els seus respectius menjadors escolars.
Quins aliments tenen alt nivell d’aigua?
Hi ha moltes fruites que tenen alt nivell d’aigua com: Síndria, meló, poma, pera, taronja, llimona, taronja, cireres i maduixes. Un snack ideal a l’estiu són els pols de fruita fetes a casa amb suc de fruites natural.
Amb un sabor menys dolç, ideal per a sopes i cremes fredes, tenim: Cogombre (97% d’aigua!), api, tomàquet, pebrot verd, carabassa, rave, espinacs, espàrrecs blancs i xampinyons. L’enciam és també una excel·lent font d’aigua i es recomana per a una rica amanida.
Recepta hidratant: Gaspatxo de poma i pastanaga
Aquesta recepta, que servim als menjadors escolars, és una excel·lent forma d’augmentar la ingesta d’aigua és prendre plats en forma de sucs o gaspatxos, fins i tot si els ingredients inclosos no són particularment rics en aigua.
Ingredients:
200ml d’aigua
150 gr. de pastanaga
15 gr. de pebrots
30 gr de poma
5 ml d’oli
3 gr. de vinagre
3 gr. d’all
Preparació:
Primer rentem i llevem les llavors als pebrots. També rentem el cogombre, la pastanaga i les pomes. Després de pelades, tallem les pastanagues en trossets igual que la poma; i llancem tots els ingredients en el got de la liquadora. Afegim aigua, oli i vinagre. Barregem molt bé i de tant en tant hem de comprovar la textura i el sabor. La textura ideal és un punt mitjà entre líquid i espès. Servir ben fred!