menu menjadors escolars

Els menjadors escolars li guanyen la batalla al sobrepès infantil

Menú escolar més saludable, extensió de menjadors escolars ecològics… A Espanya l’excés de pes entre els nens va disminuir 44.5% entre 2011 i 2015.

L’obesitat i el sobrepès infantil no són temes per subestimar. L’Organització Mundial de la Salut ho ha declarat com un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI a nivell mundial. Es caracteritza per l’excés de pes o greix en els nens, portant grans riscos per a ells com a propensió a malalties i a problemes d’adaptació social.

La bona notícia és que un estudi realitzat per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), després d’analitzar l’estat físic de més de 10.000 nens de 165 escoles en tota Espanya, mostra que l’excés de pes entre els nens va disminuir 44.5% entre 2011 i 2015, en gran part gràcies a la qualitat dels menjars oferts en els menjadors escolars.

Mes fruites i llegums ecològics al menú.
Mes fruites i llegums ecològics al menú.

L’estudi revela hi ha menys problemes d’obesitat i sobrepès en els nens que mengen en menjadors escolars, que en aquells que mengen a casa. Gairebé el total (94,2%) de les escoles auditades compleix amb els estàndards espanyols quant a menjar saludable. Per exemple, molts centres ofereixen fruita als seus alumnes de forma gratuïta o a molt baix preu, uns altres ofereixen verdura o llet. A més s’estenen els menjadors ecològics i el càtering de productes més saludables a Barcelona.

Menú escolar més saludable

En els menjadors escolars i en els serveis de restauració col·lectiva en general, s’ha de promocionar un menú equilibrat que proporciona tots els nutrients necessaris i que inclou aquests aliments importants que moltes vegades es deixen fos com a fruites, llegums i verdures.

S’estenen els menjadors ecològics i el càtering de productes més saludables a Barcelona.

L’Organització Mundial de la Salut recomana que les porcions siguin concordes a l’edat de cada nen, així com limitar el consum de carns vermelles i sucre, i fomentar la presència de fruites, hortalisses, cereals integrals, etc. Per descomptat, tot això ha de combinar-se amb una activitat física regular que mantingui el cos infantil actiu i saludable.

Recepta saludable: Muslitos de pollastre al forn amb verdures
servim aquesta recepta de pollastre als menjadors escolars.
Servim aquesta recepta de pollastre als menjadors escolars.

El pollastre és una carn magra i nutritiva que normalment els encanta als nens (sobretot les cuixes!) i que el nostre servei de càtering prepara freqüentment per als menjadors escolars de Barcelona. Aquesta és una recepta fàcil i molt saludable.

Ingredients

4 cuixes de pollastre
2 llimones
2 cebes
2 tomàquets
2 patates
1 pebrot verd o vermell
Guarniments a gust (all, pebre, sal, julivert…)

Preparació

Mentre el forn s’escalfa a 200°, tallem i amanim les verdures a gust. En una safata per enfornar col·loquem les cuixes de pollastre amanits i mullats amb el suc d’1 llimona, i juntament amb les verdures els posem a enfornar per una hora aproximadament. Abans de servir, ruixar amb el suc de l’altra llimona i llest!

Deja un comentario