Menjadors ecològics, prioritat de salut

En els darrers anys ha augmentat la demanda de consum de productes ecològics en la preparació dels plats destinats als menjadors escolars.

Què és un menjador ecològic?

Tal i com descriu la Associació Menjadors Ecològics, un vertader menjador ecològic és aquell que:

  • Prioritza les compres directes a productors propers per garantir la seva continuïtat, afavorir noves produccions,  reduir el transport i enfortir l’economia local.
  • Aposta en el seu menú per un consum diari de verdura de temporada i proximitat, un equilibri entre les proteïnes animals i vegetals, així com per tota la riquesa de l’entorn.
  • És menjador de qualitat amb un acompanyament als infants en tot el temps del migdia, ja sigui en el menjador o l’hora de l’esbarjo.

menjadors-ecologics

A Roca González estem compromesos en aquesta causa i per això totes les llegums, pastes i fruites que fem servir són de proximitat o ecològiques. També utilitzem verdura de proximitat i de temporada.

D’igual manera els iogurts els comprem a una cooperativa catalana d’inserció sociolaboral.

La meta que tenim a Roca González és anar implementant millores fins aconseguir que la majoria dels productes que fem servir siguin ecològics. Perquè ja fa uns anys ens vam plantejar que fossin de proximitat i vam aconseguir-ho.

A continuació us deixem una recepta de les llenties estofades que fem per als menjadors escolars ecològics i que suposen proteïna vegetal d’alt valor biològic ja que combinen els aminoàcids presents a les llenties més els present a l’arròs aconseguint una proteïna completa.

Recepta ecològica: llenties estofades

  • Ingredients:
    • Llenties seques de conreu ecològic de Catalunya
    • Arròs de conreu ecològic de Catalunya
    • Pebrot vermell
    • Salsa de tomàquet (tomàquet, ceba i pastanaga)
    • Oli d’oliva
    • Sal
    • Llorer
    • Herbes provençals
La Llenilla és de fàcil digestió i conté un 25% de proteïna.
La Llentilla és de fàcil digestió i conté un 25% de proteïna.
  • Preparació:
  1. El dia abans cobrirem les llenties amb aigua i les deixarem tota la nit en remull.
  2. Rentem el pebrot i el tallem a daus.
  3. A l’olla posem les llenties, el pebrot, la salsa de tomàquet, el llorer, un raig d’oli i cobrim amb aigua i salpebrem.
  4. Posem a bullir a foc lent i quan faltin 20 minuts perquè s’acabi la cocció, afegim l’arròs. Un cop estigui cuit, parem el foc.
  5. El plat ja estarà llest per servir.

Deja un comentario