Per què hauríem de menjar bolets?

Quan arriba la tardor, servim bolets al menú dels nostres comensals: empreses, residències geriàtriques i menjadors escolars. Així tothom gaudeix dels beneficis d’aquest ingredient de temporada.

La primavera i l’estiu van estar plens de color amb un munt de fruites i vegetals que aportaven molts sabors i nutrients als menjars. No obstant, això no vol dir que amb el començament de la tardor, els nostres plats hagin de tornar-se avorrits. Existeix una varietat de productes rics i frescs, ideals per a preparacions que ens facin entrar en calor.

Un bon exemple són els bolets, que no només li donen un gust característic i deliciós a qualsevol menjar, sinó que a més compten amb una sèrie de beneficis per a la salut que potser poden ser menyspreats a causa del seu aspecte aparentment simple.

Principals beneficis dels bolets:

  • Tenen una quantitat significativa de nutrients importants com a fòsfor, ferro, potassi, seleni i coure.
  • Són riques en proteïnes vegetals, d’alt valor biològic. Poden ser substitutes de la carn animal en una rica amanida, per exemple.
  • Tenen fins a 90% d’aigua i són molt baixes en calories al mateix temps que augmenten la sensació de sacietat. Això fa que siguin ideals per controlar el pes.
  • Els bolets contenen vitamina B i són una de les poques fonts vegetals de vitamina D, que és essencial per a la salut dels ossos.
  • Així com molts altres aliments d’origen vegetal, els bolets tenen molts antioxidants, que ajuden a prevenir l’envelliment cel·lular i moltes malalties, incloent el càncer.
  • L’alt contingut en fibra dels bolets té molts beneficis. Per exemple fa que baixin els nivells de glucosa en sang i poden ser consumides sense problemes per persones que sofreixen de diabetis. També, ajuda a reduir la pressió arterial i són crucials en la prevenció de malalties cardiovasculars.
  • Finalment, el ric sabor dels bolets s’explica entre els seus beneficis, doncs ens permet preparar rics i saludables plats que tenen molt bon gust.

Per això servim bolets de temporada a les empreses, residències geriàtriques i menjadors escolars a Barcelona. A continuació presentem una recepta que podreu cuinar a casa vostra.

Recepta de tardor: Remenat d’ous amb xampinyons

recepta de bolets per a menjadors escolars

Ingredients:

  • Ous
  • Xampinyons
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Netegem els bolets sota l’aigua per eliminar les restes de terra que puguin contenir.
  2. Laminem els bolets.
  3. Saltejarem els bolets amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra, sal i pebre. Per altra banda batem els ous.
  4. Incorporarem els ous batuts al saltejat de xampinyons i anirem remenant fins que estigui completament cuit.
  5. Servir i bon profit.

ous ecològics per a càtering en Barcelona