Archivos mensuales: junio 2017

amanida d'estiu per a menjadors escolars i bufets d'empreses

Amanides i sorbets, menjars d’estiu

Als bufets d’empreses o menjadors escolars i de centres de dia, l’estiu exigeix una alimentació saludable per aguantar la calor. Les amanides i sorbets estan apreciades pels nostres hostes.

Moltes vegades el més ràpid és preparar un entrepà amb el que tenim a mà i portar-ho a l’oficina. No obstant això, preparar un esmorzar o berenar saludable amb amanides per als bufets d’empreses o els menjadors escolars o de centres de dia permet menjar verdures i ingredients de temporada. A més es pot crear alguna cosa senzill, lleuger i ric.

Quines verdures d’estiu podem usar per a amanides?

Per sort, les temperatures càlides d’estiu permeten preparar riques amanides amb verdures fresques, nutritives i saludables com a enciam, cogombre, pebrots, tomàquet, pastanaga… fins i tot carbassó i carabassa. Si aquestes les combinem amb un carbohidrat complex com a arròs o pasta, tindrem un menjar complet que ens donarà l’energia necessària per continuar la jornada i al mateix temps portarà molts beneficis al cos.

Sorbets per als postres

sorbets per menjadors escolars
Les fruites més riques d’estiu per a un bon sorbet: cirera, pruna, gerd, préssec, meló i síndria.

Un bon esmorzar porta unes postres merescudes… per sort, a l’estiu tenim moltes fruites que proporcionen una hidratació extra i amb les quals podem preparar sorbets rics i pràctics (simplement congelant el suc). Les fruites més riques d’estiu per a un bon sorbet: cirera, pruna, gerd, préssec, meló i síndria.

Amanida de pasta, pernil i pinya

Una recepta perfecta per als menjadors escolars!

INGREDIENTS:

  • Espirals
  • Pernil dolç a daus
  • Olives
  • Pinya natural a daus
  • Tonyina al natural escorreguda
  • Oli d’oliva

PREPARACIÓ:

  1. Coure la pasta i refredar-la
  2. Barrejar tots els ingredients i amanir al gust
  3. Bon profit