Servir fruites i verdures de temporada als menjadors ecològics de la comarca de Barcelona, un repte per la nostra empresa de càtering.
El gel es fon, el sol treu el cap, els carrers i arbres comencen poc a poc a prendre color. Marxa el hivern i arriba l’esperada primavera. Però el paisatge no és l’únic que canvia d’aspecte amb el canvi d’estació… els nostres plats també comencen a omplir-se de colors primaverals.
Una alimentació saludable, especialment per als nens, consisteix en potenciar el consum de fruites i verdures de temporada als menús dels menjadors ecològics, d’aquesta forma ens assegurem que estan en el punt òptim de consum i s’estan aprofitant al màxim. És per això que durant tot el mes de març, abril i maig; els menjadors escolars ecològics busquen fer amanides i plats utilitzant els productes típics de primavera.
Les fruites de primavera i els seus beneficis
Aquestes són algunes de les fruites que es poden trobar a la primavera, i fins i tot des de finals del hivern, fins a començaments d’estiu; i les raons per les quals és important aprofitar-les a la cuina:
Maduixes
Dotades amb un deliciós sabor i textura, les maduixes són una de les fruites de primavera més versàtils. No només es poden utilitzar en molts menjars i begudes, sinó que són antioxidants, tenen propietats antiinflamatòries i de antienvelliment, contribueixen a la salut de la vista i els ossos, i a més tenen una gran quantitat de vitamina C.
Prunes
El seu increïble sabor ve acompanyat de molts avantatges: gràcies a les seves vitamines, minerals i fibra, les prunes són considerades un laxant natural i ajuden a combatre el restrenyiment; també són conegudes per tenir beneficis en el sistema respiratori.
Nabius
Els nabius són tan rics que difícilment es necessiten excuses per menjar-los, però la veritat és que tenen beneficis meravellosos en el cos. Estan especialment recomanats per a problemes en les vies urinàries i també són antisèptics, antidiarreics, antioxidants i protegeixen el sistema digestiu.
Cireres
A l’igual que les maduixes, les cireres són considerades “súper fruites” per les seves propietats antioxidants, són riques en vitamines i una excel·lent font de fibra.
Nespres
Els nespres tenen un sabor peculiar entre dolç i àcid. També tenen un alt contingut en fibra i gràcies al seu alt contingut de vitamina A es recomanen per prevenir el càncer de boca i de pulmó.
Albercocs
Els albercocs ajuden a la digestió i a l’anèmia pel seu contingut en ferro, també ajuden a tractar problemes de la pell i la grip.