El meló, un bon aliat a l’estiu

Servim melons als menjadors escolars des de que comença la seva temporada.

Després de molt de desitjar-ho, l’estiu ja està a la cantonada i les temperatures comencen a pujar, el sol envaeix els nostres dies i es respira un ambient estiuenc al carrer.

Es per això que la nostra alimentació també anirà canviant successivament, els plats com a estofats i guisats donaran peu a amanides, sopes i cremes fredes. La varietat de fruites i verdures, com el meló serà molt amplia i podrem degustar-ne de molts sabors i colors.

Excel·lent fruita per hidratar-nos

Avui volem parlar del meló; un gran aliat a l’estiu tant per refrescar-nos com per hidratar-nos.

El meló va aparèixer per primer cop a França a final del segle XV i el seu consum es va anar expandint fins a dia d’avui.

El 80% del contingut d’aquest fruit és aigua; d’aquí que ens serveixi com a excel·lent remei per hidratar-nos si no ens agrada massa beure aigua. És per això que és una solució idònia tant per als avis com per als nens ja que son col·lectius on el consum d’aigua pot veure’s compromès i per tant la seva hidratació també.  A Roca González ens agrada molt aquesta fruita i és per això que el servim als menjadors escolars des de que comença la seva temporada fins que acaba.

A més del seu alt contingut en aigua, també podem destacar el contingut en minerals com el potassi, magnesi i calci. Pel que fa a les vitamines, cal destacar el seu alt contingut en vitamina C i en betacarotens (alt poder antioxidant). La quantitat de betacarotens presents variarà en funció de la intensitat del pigment taronja de la seva polpa.

Moltes varietats de melons

Podem trobar moltes varietats d’aquest fruit; a continuació podem veure’n alguns exemples:

meló piel de sapo
Meló piel de sapo
Meló Cantaloup
Meló Cantaloup
Meló tigre
Meló tigre
Meló de la Galia
Meló de la Galia
Per acabar us proposem una recepta idònia que servim al les residències geriàtriques com a berenar que té al meló com a ingredient principal:

GELATINA DE MELÓ

  • Ingredients:
    • Meló
    • Fulles de gelatina
    • Mel
    • Aigua
  • Preparació:
  1. Posem les fulles de gelatina a remullar amb aigua freda.
  2. Per altra banda, posem a escalfar al microones un got amb aigua i mel.
  3. Un cop tenim la gelatina remullada (aproximadament 5 minuts), les incorporem al got amb aigua i mel.
  4. Per altra banda haurem pelat el meló i l’haurem liquat fins aconseguir que estigui en forma liquida.
  5. Finalment mesclem el meló liquat amb l’aigua, mel i gelatina. Removem per integrar-ho be i l’aboquem en motlles per donar-li la forma que desitgem.
  6. El deixem a la nevera com a mínim unes 2 hores abans de desemmotllar i consumir.
  7. Bon profit!!!