Archivos mensuales: noviembre 2015

Menús especials per a al•lèrgies i intoleràncies

Gestió específic de menús per a menjadors escolars per a casos d’al·lèrgies i intoleràncies

En els últims anys s’ha detectat un augment substancial de les al·lèrgies i intoleràncies, sent especialment rellevant l’aparició d’aquestes en nens cada vegada més petits. Per això és de vital importància conscienciar la població i en especial, als sectors de la restauració col·lectiva, de la necessitat d’oferir productes segurs i lliures d’al·lèrgens per a aquest grup de persones sensibles a certs aliments.

A Roca González treballem adaptant tots els nostres menús a les diferents al·lèrgies i intoleràncies que presenten els nostres clients.

El major nombre de casos d’al·lèrgies i intoleràncies es detecta en l’etapa escolar. Encara que s’ha demostrat que en la majoria de casos, aquestes al·lèrgies milloren, fins i tot desapareixen, amb el pas dels anys. Però durant l’etapa escolar és quan més incidència de casos trobem.

A causa de la complexitat de les al·lèrgies i intoleràncies, a Roca González treballem amb els informes mèdics de tots els nens. És per això que abans de pautar un menú per aquestes patologies, demanem l’informe mèdic per avaluar que pot i que no pot menjar.

Seleccionem les nostres matèries primeres de manera que evitem el major nombre d'al·lèrgens. Per exemple, mandonguilles sense gluten ni lactosa.
Seleccionem les nostres matèries primeres de manera que evitem el major nombre d’al·lèrgens. Per exemple, mandonguilles sense gluten ni lactosa.

Un cop tenim aquesta informació, el departament de nutrició s’encarrega d’elaborar els menús especials per a cada al·lèrgia i intolerància. La nostra màxima sempre és aconseguir que els nens al·lèrgics o intolerants mengin el més similar possible a la resta. És per això que seleccionem les nostres matèries primeres de manera que evitem el major nombre d’al·lèrgens. Amb això aconseguim, per exemple, mandonguilles sense gluten ni lactosa.

A més, tot el nostre personal, està format per a la correcta gestió dels al·lèrgens.

Etiquetes amb ingredients al·lergògens

L’entrada en vigor del Reglament 1169/2011 (Reial Decret 126/2015) ens ha facilitat la gestió d’al·lèrgens perquè a través de les seves etiquetes podem conèixer els al·lèrgens que conté o no conté. Amb això aconseguim tenir la informació a l’abast ràpidament ja que abans havíem de treballar demanant primer les fitxes tècniques i esperar a rebre-les per conèixer els ingredients al·lergògens dels productes.

Tenim menús especials per a menjadors escolars
Tenim menús especials per a menjadors escolars

La gestió de menús per a menjadors escolars per a casos d’al·lèrgies i intoleràncies és difícil pel perill que comporta cometre un petit error, però alhora és satisfactori veure com els nens amb aquestes patologies es queden al menjador i gaudeixen de menjar amb els amics de forma segura.