Els productes de temporada al menú de la nostra cuina col·lectiva
Com cada any, quan s’apropa la castanyada, a Roca González ens agrada seguir les tradicions i que els nostres clients (centres de dies, residencies geriàtriques, menjadors escolars), repartits arreu de Catalunya, gaudeixin de les seves costums. És per això que les castanyes, els moniatos i els panellets mai falten al nostre menú del mes d’Octubre.
Els moniatos i les castanyes els torrem a la nostra cuina col·lectiva. En canvi, els panellets els comprem a una pastisseria on s’elaboren seguint la recepta tradicional.
recepta: crema de castanyes
A continuació proposem una recepta de crema de castanyes que servim als menjadors escolars, per aprofitar les castanyes que ens quedin.
Aquesta recepta es pot adaptar per fer dolça o salada, però la base es la mateixa; només caldrà afegir-li llet i sucre per fer-lo dolç i sal, pebre i brou per fer-lo salat.
Ingredients:
- Castanyes
- Llet
- Aigua
Preparació:
- Netegem les castanyes i els fem un tall en un costat amb un ganivet i les posem a bullir en aigua que les cobreixi durant uns 15 minuts.
- Immediatament, abans que es refredin o s’assequin, els traiem les peles amb un ganivet i les reservem.
- Un cop pelades, els afegim una mica de llet calenta i les triturem (la quantitat de llet depèn del espessor que vulguem).