Todas las entradas de: menjabe

fruites i verdures ecològiques per a menjadors escolarsi bufets per a empreses.

Ha arribat la primavera, i amb ella les amanides!!

El nostre equip de càtering integra cada dia fruites i verdures ecològiques en les seves receptes per a menjadors escolars, residències geriàtriques així com bufets per a empreses. Primavera és temporada d’amanides!

Amb el temps càlid a tots ens ve de gust menjar alguna cosa fresca, i una excel·lent opció són les amanides per la seva varietat, color i frescor.

A més de versàtils, les verdures fresques i ecològiques són font de vitamines i minerals d’alta disponibilitat

Però sabem com s’ha de compondre una amanida? Doncs depèn de si serà un plat únic o una guarnició.

A Roca González les posem d’ambdues formes tant en guarderies i menjadors escolars de col·legis, residències com en empreses.

  • Com a guarnició fem servir varietats com: Col llombarda, pastanaga, blat de moro, tomàquet, enciam, olives, fruites i molt més!
  • Perquè sigui primer plat, afegim pasta, patata, arròs
  • Perquè siguin completes i pugui servir fins i tot com a plat únic, afegim llegum, tonyina, pernil, pollastre, formatge o ou.

Bufet d’amanides per a empreses

bufet d’amanides, catering per a empreses Barcelona
En la nostra empresa de càtering oferim bufet d’amanides amb fruites i verdures perquè cadascú li afegeixi ingredients al seu gust.

Aquesta setmana a les empreses oferim amanida de pasta i també bufet d’amanides perquè cadascú li afegeixi ingredients al seu gust. Vols saber com la fem i què aporten els seus ingredients principals?

  • Pasta: Hidrats de carboni
  • Enciam: Potassi, Carotens, Magnesi, i vitamina C
  • Pinya: Potassi, Iode, Vitamina C, magnesi i àcid fòlic.
  • Pernil dolç i pinya: Proteïna d’alt valor biològic
  • Olives: Greixos saludables

Com pots veure, fer una amanida sana, completa i deliciosa és molt fàcil.

Et convidem a que et posis mans a l’obra. I si vols incorporar servei de càtering en el teu treball, ens truques (936 565 969) i cuinem per tu.

salade de fruit

Amanida de fruites amb colors de primavera!

Servir fruites i verdures de temporada als menjadors ecològics de la comarca de Barcelona, un repte per la nostra empresa de càtering. 

El gel es fon, el sol treu el cap, els carrers i arbres comencen poc a poc a prendre color. Marxa el hivern i arriba l’esperada primavera. Però el paisatge no és l’únic que canvia d’aspecte amb el canvi d’estació… els nostres plats també comencen a omplir-se de colors primaverals.

Una alimentació saludable, especialment per als nens, consisteix en potenciar el consum de fruites i verdures de temporada als menús dels menjadors ecològics, d’aquesta forma ens assegurem que estan en el punt òptim de consum i s’estan aprofitant al màxim. És per això que durant tot el mes de març, abril i maig; els menjadors escolars ecològics busquen fer amanides i plats utilitzant els productes típics de primavera.

Les fruites de primavera i els seus beneficis

Aquestes són algunes de les fruites que es poden trobar a la primavera, i fins i tot des de finals del hivern, fins a començaments d’estiu; i les raons per les quals és important aprofitar-les a la cuina:

Maduixes

Dotades amb un deliciós sabor i textura, les maduixes són una de les fruites de primavera més versàtils. No només es poden utilitzar en molts menjars i begudes, sinó que són antioxidants, tenen propietats antiinflamatòries i de antienvelliment, contribueixen a la salut de la vista i els ossos, i a més tenen una gran quantitat de vitamina C.

maduixes par a menjadors ecològics
Les maduixes tenen una gran quantitat de vitamina C.

Prunes

El seu increïble sabor ve acompanyat de molts avantatges: gràcies a les seves vitamines, minerals i fibra, les prunes són considerades un laxant natural i ajuden a combatre el restrenyiment; també són conegudes per tenir beneficis en el sistema respiratori.

Nabius

Els nabius són tan rics que difícilment es necessiten excuses per menjar-los, però la veritat és que tenen beneficis meravellosos en el cos. Estan especialment recomanats per a problemes en les vies urinàries i també són antisèptics, antidiarreics, antioxidants i protegeixen el sistema digestiu.

Cireres

A l’igual que les maduixes, les cireres són considerades “súper fruites” per les seves propietats antioxidants, són riques en vitamines i una excel·lent font de fibra.

Nespres

Els nespres tenen un sabor peculiar entre dolç i àcid. També tenen un alt contingut en fibra i gràcies al seu alt contingut de vitamina A es recomanen per prevenir el càncer de boca i de pulmó.

Albercocs

Els albercocs ajuden a la digestió i a l’anèmia pel seu contingut en ferro, també ajuden a tractar problemes de la pell i la grip.

albercocs ecològics per a menjadors escolars
Els albercocs ajuden a la digestió i a l’anèmia.
sopes-catering-barcelona

Sopes: tots els beneficis i el màxim sabor

En aquest post demostrarem tots els beneficis de la sopa per a totes les edats, i en particular la gent gran. Un producte fàcil de cuinar per als menjadors escolars així com les residències geriàtriques.

Podríem dir que gairebé totes les gastronomies del món inclouen la sopa en alguna de les seves formes. Diversos ingredients es barregen per formar un líquid ple de sabor, que pot ser més versàtil del que imaginem: lleugera com un brou de pollastre o espessa com una crema de carabassa; calent per suavitzar el fred de l’hivern o fins i tot fregeixi com un ric gaspatxo.

Però no és només per la seva versatilitat i sabor que forma part tant de les taules de família com en els menús de restauració col·lectiva, així com els menjadors de les residències geriàtriques. La Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) recomana el consum de sopes per mantenir la hidratació del cos, especialment en el sopar. Per la seva banda, la Fundació Dieta Mediterrània (FDM) aconsella prendre sopa més de 4 vegades per setmana i fa èmfasi en els adults majors, ja que aquests necessiten aliments fàcils de digerir i amb una gran aportació de líquid. No és sorpresa que les sopes siguin un element molt benvolgut en els menjadors de residències geriàtriques.

Quins són els beneficis de les sopes?

  • Gran quantitat d’aigua, la qual cosa es tradueix en una alta aportació de líquids per al cos. Les persones majors moltes vegades sofreixen de deshidratació i això és una excel·lent forma d’hidratar-se.
  • Ingredients molt nutritius com a carns, pollastres i peixos es troben freqüentment en les sopes i constitueixen una font important de proteïnes. També tenen molts vegetals i fins i tot hidrats de carboni com a arròs o fideus; per tant, una sopa és un aliment molt complet que ofereix nutrients de qualitat, vitamines i minerals.
  • Les sopes són saludables i de baixes calories. Són molt recomanades en les dietes per perdre pes pel seu gran contingut d’aigua i pel seu efecte saciant.
  • El millor de tot, és que són de molt fàcil digestió perquè els ingredients estan tous i són fàcils de processar per a l’organisme.

Recepta ràpida: Sopa d’hivern amb carabassa i pastanaga

Quan arriba l’hivern servim aquesta recepta de sopa per als nostres hostes de residències geriàtriques.

– 500 grams de carabassa
– 250 grams de pastanaga
– 150 grams de porro
– 150 grams de ceba
– Oliï d’oliva
– Surt
– Pebre

Primer es pela la ceba i es talla en trossets mitjans, igual que el porro. D’altra banda es renta bé la carabassa, es lleva la pell i les llavors i es trosseja en daus de grandària mitjans. La pastanaga també ha d’estar ben rentada i tallada en rodanxes fines.

S’escalfa aigua amb l’oli d’oliva i allí se sofregeix la ceba i el porro amb una mica de sal. Després s’afegeix la pastanaga i la carabassa, agregant aigua suficient per cobrir-les bé, una mica de sal i removent a foc fort fins que es converteixi en una mescla homogènia.

Les sopes són saludables i de baixes calories.
Les sopes són saludables i de baixes calories.
Bon profit de part del nostre equip de restauració col·lectiva!
menu menjadors escolars

Els menjadors escolars li guanyen la batalla al sobrepès infantil

Menú escolar més saludable, extensió de menjadors escolars ecològics… A Espanya l’excés de pes entre els nens va disminuir 44.5% entre 2011 i 2015.

L’obesitat i el sobrepès infantil no són temes per subestimar. L’Organització Mundial de la Salut ho ha declarat com un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI a nivell mundial. Es caracteritza per l’excés de pes o greix en els nens, portant grans riscos per a ells com a propensió a malalties i a problemes d’adaptació social.

La bona notícia és que un estudi realitzat per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), després d’analitzar l’estat físic de més de 10.000 nens de 165 escoles en tota Espanya, mostra que l’excés de pes entre els nens va disminuir 44.5% entre 2011 i 2015, en gran part gràcies a la qualitat dels menjars oferts en els menjadors escolars.

Mes fruites i llegums ecològics al menú.
Mes fruites i llegums ecològics al menú.

L’estudi revela hi ha menys problemes d’obesitat i sobrepès en els nens que mengen en menjadors escolars, que en aquells que mengen a casa. Gairebé el total (94,2%) de les escoles auditades compleix amb els estàndards espanyols quant a menjar saludable. Per exemple, molts centres ofereixen fruita als seus alumnes de forma gratuïta o a molt baix preu, uns altres ofereixen verdura o llet. A més s’estenen els menjadors ecològics i el càtering de productes més saludables a Barcelona.

Menú escolar més saludable

En els menjadors escolars i en els serveis de restauració col·lectiva en general, s’ha de promocionar un menú equilibrat que proporciona tots els nutrients necessaris i que inclou aquests aliments importants que moltes vegades es deixen fos com a fruites, llegums i verdures.

S’estenen els menjadors ecològics i el càtering de productes més saludables a Barcelona.

L’Organització Mundial de la Salut recomana que les porcions siguin concordes a l’edat de cada nen, així com limitar el consum de carns vermelles i sucre, i fomentar la presència de fruites, hortalisses, cereals integrals, etc. Per descomptat, tot això ha de combinar-se amb una activitat física regular que mantingui el cos infantil actiu i saludable.

Recepta saludable: Muslitos de pollastre al forn amb verdures
servim aquesta recepta de pollastre als menjadors escolars.
Servim aquesta recepta de pollastre als menjadors escolars.

El pollastre és una carn magra i nutritiva que normalment els encanta als nens (sobretot les cuixes!) i que el nostre servei de càtering prepara freqüentment per als menjadors escolars de Barcelona. Aquesta és una recepta fàcil i molt saludable.

Ingredients

4 cuixes de pollastre
2 llimones
2 cebes
2 tomàquets
2 patates
1 pebrot verd o vermell
Guarniments a gust (all, pebre, sal, julivert…)

Preparació

Mentre el forn s’escalfa a 200°, tallem i amanim les verdures a gust. En una safata per enfornar col·loquem les cuixes de pollastre amanits i mullats amb el suc d’1 llimona, i juntament amb les verdures els posem a enfornar per una hora aproximadament. Abans de servir, ruixar amb el suc de l’altra llimona i llest!

taronjes-menjadors-escolars

Vitamina C, el súper nutrient que tots necessitem

Per resistir al fred, servim fruites plenes de vitamina C als menjadors escolars

Quan arriba el hivern i el fred, sembla que moltes persones s’obliden de la importància de consumir fruites, i assumeixen de forma errònia que es tracta d’un menjar d’estiu. La veritat és que el cos necessita vitamines i nutrients que moltes vegades s’obtenen d’una varietat de fruites, que a més són riques tot l’any!

Sovint servim madarines als menjadors escolars.
Sovint servim mandarines als menjadors escolars. Vitamina C al menú!

Un d’aquests nutrients essencials és la famosa Vitamina C, que s’aconsegueix en molts vegetals i fruites cítriques; aquesta vegada els expliquem per què ha de ser un element imprescindible als menjadors escolars.

Què és la vitamina C?

També anomenada “àcid ascòrbic”, la vitamina C és un nutrient que molts éssers vius requereixen per realitzar certes funcions metabòliques. La majoria dels organismes poden produir Vitamina C per si sols, excepte l’ésser humà, per això hem d’obtenir-la d’altres fonts vegetals com fruites i verdures.

Per què és tan important la Vitamina C?

Aquesta vitamina és un dels millors antioxidants coneguts, això vol dir que retarda els signes de l’envelliment del cos i que ajuda a prevenir malalties com el càncer, l’artritis i malalties del cor. A més, el consum de Vitamina C fa que augmentin les defenses del cos, de manera que podem combatre millor els fongs, bacteris i virus (tan abundants al hivern).

A més, contribueix en la cicatrització després de cops, talls, cremades i fractures. La Vitamina C és també bona per la pell, per la vista, per millorar el restrenyiment i fins i tot la depressió.

Quins aliments tenen Vitamina C?

Entre els vegetals que ens poden donar una bona dosi de vitamina C estan el pebrot vermell, el julivert, el bròquil, els espinacs, la coliflor, el rave, la ruca… i entre les fruites riques en aquesta vitamina trobem la guaiaba, el kiwi, el raïm, la maduixa, la taronja, la llimona, el meló, la pinya, l’aranja, el gerd, la mandarina, el mango i la llima.

Fruites plenes de vitamines C servides regularment als menjadors escolars.

Recepta ràpida: Melmelada de taronja i mandarina

Melmelada de taronja i mandarina

Ingredients:

Mig quilo de taronges
Mig quilo de mandarines
Sucre o endolcidor a gust
El suc de 2 llimones

Preparació:

El primer pas és separar un parell de taronges i mandarines i llevar-los la pell acuradament. Aquesta pell la tallem en tiretes fines i la bullim per uns 15 minuts per llevar-los el sabor amarg. El següent pas és tallar la resta de les taronges i mandarines en trossos petits i posar-los en una olla a bullir juntament amb el sucre, el suc de llimona i les tiretes ja escorregudes. La mescla ha de bullir a foc lent durant aproximadament una hora. Deixa refredar per diversos dies per a un millor resultat! Ideal per acompanyar torrades o decorar un pastís.

Amanides per centres de dia i casals

L’estiu ja és aquí, i les amanides l’acompanyen

En aquestes dates on el sol és el nostre pa de cada dia; la calor i la necessitat de menjar fresc és ineludible. I una excel·lent manera és posant-nos les botes amb una bona amanida com les que servim tot l’estiu als centres de dia.

Tot són virtuts quan parlem de les amanides; són bones, fresques i divertides. A més a més, es fan molt ràpidament i sense tenir la necessitat d’encendre els fogons a casa. Són pràctiques i podem portar-les en una carmanyola a la platja o a la piscina.

Ideals per servir als centres de dia y casals

A més a més són riques en vitamines i minerals, ja que al menjar-se crues, les verdures no les perden durant la cocció.

Les amanides són una excel·lent guarnició, un agraït primer plat o un contundent plat únic si afegim una bona quantitat de proteïna, com pot ser pollastre, tonyina o formatge pels vegetarians.

També poden ser molt saciant si preparem una amanida de llegums, sent aquesta una bona manera d’incloure-les a l’estiu, cosa que sovint ens costa una mica.

Pinya, meló o síndria... amanida d'originalitat.
Pinya, meló o síndria… amanida d’originalitat.
I per què no? Amanides amb fruita fresca per fer-les més refrescants. Proveu-les amb pinya, meló o síndria que queden genials!

Les amanides també són una font d’aigua, ja que les verdures tenen al voltant d’un 90% d’aquest component, el que ens ajudarà a mantenir-nos hidratats durant el dia.

A Roca Gonzalez cada dia preparem receptes d’amanides per els centres de dia i menjadors de casals. Us deixem una recepta ràpida, senzilla i fresca que donem com a primer plat, tenint en compte que la FAO ha declarat el 2016 com l’any internacional de les llegums. A gaudir-la!

Recepta d’amanida tomàquets cigrons tonyina

amanida tomàquets cigrons tonyina

INGREDIENTS:

Cigrons
Enciam
Tomàquet
Tonyina
Olives verdes

Preparar l’amanida:

  1. Coure els cigrons i refredar-los
  2. Netejar i desinfectar els vegetals
  3. Barrejar tots els ingredients i amanir al gust
Si estàs passant calor, ja saps, la clau és: Amanides, Amanides i Amanides!!!
melo

El meló, un bon aliat a l’estiu

Servim melons als menjadors escolars des de que comença la seva temporada.

Després de molt de desitjar-ho, l’estiu ja està a la cantonada i les temperatures comencen a pujar, el sol envaeix els nostres dies i es respira un ambient estiuenc al carrer.

Es per això que la nostra alimentació també anirà canviant successivament, els plats com a estofats i guisats donaran peu a amanides, sopes i cremes fredes. La varietat de fruites i verdures, com el meló serà molt amplia i podrem degustar-ne de molts sabors i colors.

Excel·lent fruita per hidratar-nos

Avui volem parlar del meló; un gran aliat a l’estiu tant per refrescar-nos com per hidratar-nos.

El meló va aparèixer per primer cop a França a final del segle XV i el seu consum es va anar expandint fins a dia d’avui.

El 80% del contingut d’aquest fruit és aigua; d’aquí que ens serveixi com a excel·lent remei per hidratar-nos si no ens agrada massa beure aigua. És per això que és una solució idònia tant per als avis com per als nens ja que son col·lectius on el consum d’aigua pot veure’s compromès i per tant la seva hidratació també.  A Roca González ens agrada molt aquesta fruita i és per això que el servim als menjadors escolars des de que comença la seva temporada fins que acaba.

A més del seu alt contingut en aigua, també podem destacar el contingut en minerals com el potassi, magnesi i calci. Pel que fa a les vitamines, cal destacar el seu alt contingut en vitamina C i en betacarotens (alt poder antioxidant). La quantitat de betacarotens presents variarà en funció de la intensitat del pigment taronja de la seva polpa.

Moltes varietats de melons

Podem trobar moltes varietats d’aquest fruit; a continuació podem veure’n alguns exemples:

meló piel de sapo
Meló piel de sapo
Meló Cantaloup
Meló Cantaloup
Meló tigre
Meló tigre
Meló de la Galia
Meló de la Galia
Per acabar us proposem una recepta idònia que servim al les residències geriàtriques com a berenar que té al meló com a ingredient principal:

GELATINA DE MELÓ

  • Ingredients:
    • Meló
    • Fulles de gelatina
    • Mel
    • Aigua
  • Preparació:
  1. Posem les fulles de gelatina a remullar amb aigua freda.
  2. Per altra banda, posem a escalfar al microones un got amb aigua i mel.
  3. Un cop tenim la gelatina remullada (aproximadament 5 minuts), les incorporem al got amb aigua i mel.
  4. Per altra banda haurem pelat el meló i l’haurem liquat fins aconseguir que estigui en forma liquida.
  5. Finalment mesclem el meló liquat amb l’aigua, mel i gelatina. Removem per integrar-ho be i l’aboquem en motlles per donar-li la forma que desitgem.
  6. El deixem a la nevera com a mínim unes 2 hores abans de desemmotllar i consumir.
  7. Bon profit!!!

Fruites de primavera, energia per a tothom!

 

Als menjadors escolars apareixen les primeres fruites de primavera. A Roca Gonzalez indiquem tots els beneficis de cadascun.

Ara que ja ha començat la primavera, em encetat un període estacional on la varietat de fruites de temporada es multiplica exponencialment. En aquesta època podem trobar gran varietat de fruites de temporada que per tant, les trobarem en el seu punt òptim de maduració.

A Roca González treballem sempre amb fruita de proximitat, de temporada i en el seu estat òptim de maduració per servir als menjadors escolars; per això en el pròxims mesos servirem als nostre clients albercocs, cireres, prunes, préssecs, melons, nectarines, nespres, síndries, etc.

Calendario frutas y verduras
Servim fruites de temporada i de proximitat.

A continuació exposem diferents beneficis que ens aporten aquestes fruites que ara començarem a trobar al mercat:

  • Albercocs, préssecs i nectarines:

el color taronja d’aquesta fruita és donat pel seu alt contingut en betacarotè (o provitamina A) que té un efecte antioxidant. A més l’alt contingut en potassi li confereix un alt poder diürètic.

  • Cireres:

contenen una alta quantitat d’antocians i àcid el·làgic responsables de la seva acció antioxidant i antisèptica; clau per combatre les infeccions.

  • Prunes:

el seu alt contingut en fibra y sorbitol li aporten una alta acció laxant. El contingut elevat en derivats de la hidroxifenilxantina, estimulen la musculatura del colon afavorint el transit intestinal. Per aquests dos motius, tradicionalment s’ha utilitzat con a laxant.

  • Nespres:

destaca pel seu contingut en pectina que és un tipus de fibra que es soluble en aigua. Per tant, al retenir aigua, al estomac es forma un gel, crea un efecte saciant perquè alenteix el buidament gàstric.

  • Melons i síndries:

més del 80% de la seva composició és aigua; per això podem di que té un gran poder hidratant; tan important durant les èpoques de calor on no ens podem oblidar d’hidratar-nos. Per aixo servim molts melons i síndries als menjadors escolars.

 

Recepta fàcil: sopa freda de meló

 meloIngredients:
  • Meló
  • Crema de llet per cuinar
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva
  • Pernil serrà
  • Formatge parmesà
Preparació:
  1. Tallem el meló i li retirem la pell.
  2. Posem tota la polpa en el vas de la batedora. Ho triturem molt bé juntament amb la nata, si volem, una mica de sal i de pebre negre.
  3. Guardem a la nevera fins al moment de servir.
  4. Decorem amb uns encenalls de pernil i formatge parmesà.
A Roca Gonzalez oferim aquesta recepta al nostre servei de càtering a Barcelona  

 

Menjadors ecològics, prioritat de salut

En els darrers anys ha augmentat la demanda de consum de productes ecològics en la preparació dels plats destinats als menjadors escolars.

Què és un menjador ecològic?

Tal i com descriu la Associació Menjadors Ecològics, un vertader menjador ecològic és aquell que:

  • Prioritza les compres directes a productors propers per garantir la seva continuïtat, afavorir noves produccions,  reduir el transport i enfortir l’economia local.
  • Aposta en el seu menú per un consum diari de verdura de temporada i proximitat, un equilibri entre les proteïnes animals i vegetals, així com per tota la riquesa de l’entorn.
  • És menjador de qualitat amb un acompanyament als infants en tot el temps del migdia, ja sigui en el menjador o l’hora de l’esbarjo.

menjadors-ecologics

A Roca González estem compromesos en aquesta causa i per això totes les llegums, pastes i fruites que fem servir són de proximitat o ecològiques. També utilitzem verdura de proximitat i de temporada.

D’igual manera els iogurts els comprem a una cooperativa catalana d’inserció sociolaboral.

La meta que tenim a Roca González és anar implementant millores fins aconseguir que la majoria dels productes que fem servir siguin ecològics. Perquè ja fa uns anys ens vam plantejar que fossin de proximitat i vam aconseguir-ho.

A continuació us deixem una recepta de les llenties estofades que fem per als menjadors escolars ecològics i que suposen proteïna vegetal d’alt valor biològic ja que combinen els aminoàcids presents a les llenties més els present a l’arròs aconseguint una proteïna completa.

Recepta ecològica: llenties estofades

  • Ingredients:
    • Llenties seques de conreu ecològic de Catalunya
    • Arròs de conreu ecològic de Catalunya
    • Pebrot vermell
    • Salsa de tomàquet (tomàquet, ceba i pastanaga)
    • Oli d’oliva
    • Sal
    • Llorer
    • Herbes provençals
La Llenilla és de fàcil digestió i conté un 25% de proteïna.
La Llentilla és de fàcil digestió i conté un 25% de proteïna.
  • Preparació:
  1. El dia abans cobrirem les llenties amb aigua i les deixarem tota la nit en remull.
  2. Rentem el pebrot i el tallem a daus.
  3. A l’olla posem les llenties, el pebrot, la salsa de tomàquet, el llorer, un raig d’oli i cobrim amb aigua i salpebrem.
  4. Posem a bullir a foc lent i quan faltin 20 minuts perquè s’acabi la cocció, afegim l’arròs. Un cop estigui cuit, parem el foc.
  5. El plat ja estarà llest per servir.

Nadal apetitós per menjadors escolars i residències

Les festes de Nadal ja estan aquí a la vora. Les escoles ja han acabat i la nostra cuina ja fa olor a menjar de Nadal per les residències.

arbre de Nadal
Bon Nadal a tothom!

Ahir va ser el darrer dia d’escola pels nens i vam voler celebrar amb ells l’inici del període de vacances de Nadal amb un menú especial nadalenc per menjadors escolars: Sopa de galets i Canelons i de postra Crema de vainilla i neules. Tots van gaudir molt i nosaltres ens sentim molt satisfets de que fos així.

Aquests dies a la cuina de Roca González estem preparant els plats especials nadalencs per les residències geriàtriques on no hi faltaran la Sopa i carn d’olla, els Canelons, el Xai, el Pollastre a la catalana, la Conxa de marisc i la Sopa de peix. Estem preparant-ho amb molta il·lusió per tal de que tots els nostres clients puguin gaudir d’un menjar especial i suculent per aquests dies festius.

Recepta de Nadal: Braó d’ànec

A continuació adjuntem una recepta del Braó d’ànec amb verduretes, que menjaran els nostres clients el dissabte 26 de Desembre.

braons-anec

INGREDIENTS:

  • Braó d’ànec
  • Mongeta verda
  • Pastanaga
  • Albergínia
  • Ceba
  • Vi negre
  • Oli
  • Sal

PREPARACIÓ:

  1. Salpebrar els braons d’ànec i daurar-los a la paella per tots els costats amb l’oli. Reservar-los.
  2. En el mateix oli saltejar les verdures durant 3 minuts (aprox.). Salpebrar i mullar amb el vi.
  3. Introduir els braons i coure’ls durant 15 minuts.
  4. Emplatar i servir.
Bon profit i felices festes de part de  Roca González Càtering!