aliments tornada escola

5 aliments ideals per a la tornada a l’escola

És hora de tornar a l’escola! La nostra empresa de servei d’àpats a Barcelona destaca 5 aliments servits als menjadors escolars, que ajuden al correcte funcionament del cervell dels nens.

Arriba el moment de tornar a l’escola! Els nens necessiten una bona dosi d’energia i una rutina nutricional ideal que promogui l’activitat de les seves neurones, els permeti una major concentració, estimuli la seva agilitat mental i contribueixi a un bon estat d’ànim.

Existeixen certs aliments saludables amb propietats antioxidants que permeten una millor irrigació sanguínia al cervell, millor circulació d’oxigen i nutrients a cada neurona i afavoreixen la generació de connexions nervioses al cervell. Vegem cinc d’aquests aliments excel·lents per al cervell dels nens que servim als menjadors escolars:

Alvocat: processament d’informació

L’alvocat és font de vitamines E i C amb moltes propietats antioxidants i vitamines del grup B, que enforteixen el sistema immunològic i nerviós. És molt ric en àcids grassos omega 3 que mantenen a bon ritme el torrent sanguini del cervell, i contribueix al fet que les neurones dels nens processin millor la informació.

Bròquil i col verda: memòria i atenció

Són hortalisses amb un alt valor nutritiu per l’ampli nombre de nutrients essencials i substàncies antioxidants que protegeixen les facultats del cervell, i prevenen el deteriorament neurològic i el dany oxidatiu cel·lular. Tenen també un alt contingut en vitamina K, que enforteix el sistema nerviós i afavoreix les capacitats cognitives com la memòria, atenció i percepció.

Ous: moviment i bon humor

ous per menjadors escolars

(fotos Pxhere)

L’ou és un aliment súper nutritiu i una font per excel·lència de proteïnes, que afavoreix l’activitat cerebral gràcies a un nutrient essencial contingut en la seva gemma, que pertany al grup de les vitamines B, que intervé en la formació de neurotransmissors que passen informació d’una neurona a una altra, afavorint les funcions relacionades amb el moviment, la memòria, l’intel·lecte i l’humor.

Tomàquet: armadura per al cervell

El tomàquet, que servim en diversos menús de menjadors escolars, és un altre d’aquests poderosos aliats per a potenciar la capacitat cerebral de nens i adults. Lliure de colesterol i grassa, el tomàquet és una excel·lent font de fibra i proteïnes, ric en vitamina A i C i betacarotè, però sobretot molt ric en licopè, el pigment que li proporciona el seu cridaner color vermell i les propietats antioxidants del qual són fins i tot més potents que la mateixa vitamina E. Entre els seus molts beneficis cal esmentar la protecció que brinda al cervell contra el mal cel·lular producte de l’estrès oxidatiu, que prevé el desenvolupament de malalties cròniques i redueix el risc d’accidents cerebro-vasculars i vessament cerebral.

Xocolata: energia i alegria

xocolata al menjador escolar

La xocolata és un reconstituent natural amb un sabor plaent que augmenta l’energia i proporciona sensació de felicitat i benestar, ja que allibera endorfines, les famoses hormones de la felicitat. Els flavonoides continguts en la xocolata augmenten el flux sanguini, milloren la funció cognitiva i estimulen la memòria. Entre els seus aminoàcids essencials, està el triptòfan, indispensable per a fabricar neurotransmissors que transfereixin la informació des d’una neurona cap a una altra, com la serotonina, essencial en la regulació de l’estat d’ànim, l’ansietat, l’apetit i el somni, per la qual cosa resulta molt beneficiosa per a aconseguir la concentració mental.

………………………………………………

Recepta fàcil: Amanida per a estimular la ment

recepta amanida amb broquil alvocat tomaquet

Ingredients

  • 1 bròquil petit
  • 1 alvocat
  • 2 tomàquets
  • Pipes torrades de gira-sol i carabassa

Per a l’amaniment

  • Suc d’una llimona
  • 1 cullerada de julivert trossejat
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust

Preparació

Separar les flors del bròquil de la tija, rentar-les bé i posar-les en aigua bullint amb sal. Després de tres minuts a foc mitjà, escórrer-les en un bol fins que refredin.

Rentar els tomàquets i tallar-los en daus grans.

Pelar i trossejar l’alvocat en peces mitjanes, col·locar-les sobre el bròquil i ruixar-les amb suc de llimona per a evitar que s’oxidin.

Afegir els tomàquets i finalment les pipes de gira-sol i carabassa.

Preparar un amaniment suau, barrejant suc de llimona, oli d’oliva, el julivert i una miqueta de sal i pebre.

Amanir l’amanida amb la vinagreta i a gaudir.